El Voluntariat per la llengua participa en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents posen en escena l'obra Història del Voluntariat per la llengua

Una vintena de persones voluntàries i aprenentes, entre actors i assistents, van participar en representació del Voluntariat per la llengua (VxL) en la quarta edició de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que va organitzar l'Oficina d'Entitats - Punt de Voluntariat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest acte, que va tenir lloc a l'Auditori Eduard Toldrà, va servir per reconèixer i agrair la dedicació de les persones voluntàries que participen en diversos projectes del voluntariat a la ciutat.

El VxL en escena

El grup de teatre del Voluntariat per la llengua, creat fa cinc anys a Vilanova i la Geltrú a partir del taller de teatre que condueix la voluntària Isabel Valdivieso, va representar l'obra Història del Voluntariat per la llengua. Com ja és habitual en el grup, la trama ha estat creada a partir d'un treball previ en què els mateixos components del grup escriuen el guió. En aquesta ocasió, la representació és una paròdia de la història de la llengua a través del VxL, que arrenca en la prehistòria i acaba fent una mirada al futur amb l'aplicació dels sistemes de la intel·ligència artificial (IA).

Dia Internacional del Voluntariat

El 5 de desembre és la data que l'Assemblea General de les Nacions Unides va triar per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, per sensibilitzar el públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les vessants i contribuir a potenciar-lo. La commemoració també serveix per expressar el reconeixement i l'agraïment per la tasca que realitzen cada dia milions de persones voluntàries  d'una manera altruista i sense esperar res a canvi. 

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?