Els alumnes de Sant Martí visiten el Recinte Modernista de Sant Pau

CNL de Barcelona

Cursos de català, Activitats complementàries

Van poder fer-hi una visita guiada

Estudiar un curs de català va més enllà d'aprendre la llengua del país d'arribada, té a veure també amb un coneixement més exhaustiu de la cultura i de les tradicions de la terra que ens acull.

No hi ha res millor que endinsar-nos en un dels edificis més emblemàtics de Barcelona per conèixer un dels exponents més representatius del moviment cultural que més sorprèn i enamora les persones que visiten per primera vegada la ciutat i també el que més orgullosos fa sentir els seus habitants.

La visita guiada pel Recinte ens fa ser conscients de tots els detalls artístics que ofereixen els pavellons que el conformen i també de les històries i anècdotes que s'hi amaguen. Difícilment podrem arribar a entendre la seva evolució al llarg dels seus 600 anys d'història sense les explicacions detallades dels guies i sense les respostes precises a tantes preguntes com ens fem en trobar-nos davant d'aquesta imponent creació.

Per tot això i durant els 90 minuts del recorregut anem admirant de prop la grandiositat de l'obra i l'encert en el reconeixement com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO l'any 1997. I, sense voler-ho, ens endinsem en un moment històric en què la figura de Lluís Domènech i Montaner va ser-ne un gran exponent i també en el paper clau que la seva aportació va fer a la medicina a través d'un monument el valor patrimonial i institucional del qual és inqüestionable.

I, lluny de ser només una obra per ser admirada, actualment acull institucions capdavanteres en l'àmbit de la sostenibilitat, la salut i l'educació, a més de l'Arxiu Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que és, ni més ni menys, un dels fons documentals hospitalaris més importants que es conserven.

Les visites que aquesta setmana hi hem fet amb els alumnes i també amb participants del programa del Voluntariat per la llengua i del club de lectura són un record entranyable i un reconeixement més a totes aquelles persones que han aportat tanta saviesa, creativitat, dedicació i sensibilitat al nostre món.

Recomanem la visita? Sí en majúscules. La tornaríem a fer? Sens dubte. Una única mirada no és suficient per entendre i admirar-ne tots els detalls.

Vols compartir aquesta notícia?