L’alumnat de català d’Ulldecona surt de l'aula per a practicar la llengua al carrer

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català, Activitats complementàries

Aprenents del curs oral de català visiten un supermercat de la població

Dins les activitats de coneixement de l'entorn i foment de l'ús de la llengua catalana, el dia 22 de novembre de 2023, 15 alumnes del curs oral de català d'Ulldecona van visitar aquesta població. Es va treballar el vocabulari bàsic del mobiliari urbà, de diferents comerços i els serveis municipals com el mercat, l'escola, l'institut, la biblioteca i l'ajuntament.

Durant el recorregut, els estudiants va ser capaços d'entendre els cartells de senyalització, per tal de posar en pràctica els situacionals i poder arribar als punts de destinació proposats, a la vegada que també es va practicar el tema dels dies i les hores d'obertura i tancament dels serveis visitats.

El plat fort, però, va ser entrar a un supermercat, que és regentat per un alumne del curs i el seu germà. El fet de tindre un escenari real va donar molt de joc per repassar tots els productes, els preus i simular una compra. L'alumnat va valorar molt positivament l'experiència, ja que van poder aprendre des d'una perspectiva més amena i real i van poder fer servir la llengua fora de l'aula, amb autonomia i en contextos reals.

Vols compartir aquesta notícia?