Alumnes de Platja d’Aro, Ullà i Verges visiten la Casa Museu Castell Gala Dalí de Púbol

CNL de Girona

Activitats complementàries

Amb la visita guiada els alumnes han pogut conèixer el darrer taller de Salvador Dalí i el mausoleu de Gala

Avui, 17 de novembre, un total de 60 persones han visitat el castell de Púbol, un edifici documentat al segle XI, on Salvador Dalí va portar a la pràctica un esforç creatiu desbordant pensant en Gala, la seva musa.

Els alumnes han tingut l'oportunitat de visitar el saló dels escuts i el del piano, l'habitació i el bany de Gala, la biblioteca, l'habitació de convidats, el jardí, la piscina, etc., acompanyats de les guies del castell. Un dels espais que els ha cridat més l'atenció ha estat la cripta, on hi ha la tomba de Gala i on antigament es cobrava el delme.

En sortir de la visita, els alumnes han protagonitzat unes pràctiques lingüístiques ajudats per les professores dels cursos, que els han gravat donant la seva opinió sobre la visita.

La sortida, que ha estat organitzada pel Servei Comarcal de Català del Baix Empordà i promocionada pel Departament de Cultura, s'emmarca en les activitats de coneixement de l'entorn que porta a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística a tot Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?