La campanya "21 dies. D'entrada en català" arriba a Palafrugell

CNL de Girona

Difusió, CPNL

La presentació va comptar amb les intervencions de la regidora d’Educació i de Xavier Gual.

El 15 de novembre, el Centre Municipal d'Educació de Palafrugell va acollir la presentació de la campanya "21 dies. D'entrada en català", impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.

Van participar en l'acte la regidora d'Educació, M. Lluïsa Teixidor, que en la seva intervenció va voler destacar que "ens cal una major sensibilitat cap al català en el moment social que vivim, i parlar en català amb tothom implica mantenir la llengua viva i ajudar les persones que es troben en procés d'aprenentatge, gent que massa sovint no troben amb qui posar-la en pràctica, ni quan ho demanen explícitament.", i Xavier Gual, filòleg, escriptor i professor, que va presentar el seu llibre Qui ha de salvar el català? Crònica d'un professor de secundària.

Abans de la intervenció de Xavier Gual, es van poden veure els vídeos de testimoni de diverses persones que s'han afegit a la campanya i després va tenir lloc un interessant debat entre el públic, a l'entorn de la situació de la llengua i de possibles solucions.

Amb aquesta presentació es pretenia donar a conèixer la campanya, que parteix de la idea que si som capaços de mantenir una acció durant 21 dies l’arribem a fixar com a hàbit i proposa el repte de mantenir el català com a llengua de contacte sempre, amb tothom i a tot arreu, per descobrir que la majoria d’interlocutors l’entenen i agraeixen que els ajudem a aprendre’l o a millorar-ne la fluïdesa.

Vols compartir aquesta notícia?