La millor historieta en català del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” a Ràdio Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

La guanyadora d’aquesta 39a edició ens explica la seva història a l'espai d'aquesta quinzena

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Catalina Reina Larrain té 19 anys i de ben petita es va iniciar a la lectura per mitjà dels còmics. Li agradava dibuixar i a l'escola la van animar a fer-ho. A partir d'aquí, ha anat presentant la seva feina a diversos concursos que, guanyant o no, li han permès continuar aprenent i millorant.

Enguany, el seu talent i la seva perseverança, l'han duta a guanyar el premi a la millor historieta en català del Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" amb una història, d'una banda, que la transporta a les primeres banyeres de la infància i, de l'altra, a la crisi climàtica que estem vivint. Una historieta que es pot veure exposada juntament amb les obres guanyadores dels darrers 10 anys a l'Auditori de Sant Ildefons fins al 25 de novembre.

Catalana d'origen matern xilè, Catalina també ens explica que la seva mare ha estat una influència cabdal a l'hora d'escriure en català. I de la producció de còmic en català en parlem amb Alberto Puente, organitzador del concurs que també ens ha acompanyat al programa. Tot i les mancances del sector, és optimista perquè a poc a poc veu que les editorials hi aposten més i ens en destaca algunes, així com alguns còmics d'autor que prometen.

Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà. 

Vols compartir aquesta notícia?