Presentació de la campanya "21 dies. D'entrada, en català” a la Bisbal d'Empordà

CNL de Girona

CPNL, De la competència a l'ús

El dimecres 15 de novembre es va presentar la campanya "21 dies. D'entrada, en català" a la Bisbal

El dimecres 15 de novembre es va presentar la campanya "21 dies. D'entrada, en català" a la Bisbal.

El dimecres 15 de novembre a l'amfiteatre del Teatre Mundial va tenir lloc la presentació de la campanya "21 dies. D'entrada, en català". La iniciativa s'ha dut a terme des del 23 d'octubre fins al 15 de novembre.

Durant l'acte van intervenir la regidora de Cultura, l'Eva Rovira , les tècniques de normalització lingüística de l'Oficina de Català de la Bisbal, la Dolors Dalmau i la Núria Vila, i en Carles Sanjosé, músic de Sanjosex.

En Carles Sanjosé, durant el seu discurs, va reflexionar sobre la importància d'utilitzar el català i el fet de parlar d'entrada en català amb tothom. En diferents moments de la seva intervenció ens va obsequiar amb alguna de les seves peces musicals.

Les estadístiques confirmen que 8 de cada 10 catalanoparlants abandonen el català quan algú els parla en castellà o quan identifiquen que una persona té una llengua materna que no és el català.

Aquesta conducta perjudica la llengua catalana perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar. Per aquest motiu cal canviar aquest hàbit i cal parlar català amb tothom ja que així ajudem els qui l'aprenen, com els nostres alumnes, fem la llengua útil i necessària i li donem una oportunitat de continuar existint  perquè si no parlem català, el català acabarà desapareixent.

El repte és clar i fàcil: durant 21 dies s'ha de parlar d'entrada en català amb tothom, sempre, a tot arreu. Això és el que hem proposat amb la campanya "21 dies. D'entrada, en català" als bisbalencs i bisbalenques.

Vols compartir aquesta notícia?