La campanya "T'agradarà llegir en català" farà arribar revistes a 350 centres sanitaris de Catalunya, dels quals 16 són de Mollet del Vallès i Granollers

CNL del Vallès Oriental

Ús professional

L'objectiu és fomentar la lectura en català i donar visibilitat a l'oferta de revistes en aquesta llengua

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) reprenen la campanya "T'agradarà llegir en català" per distribuir revistes en català a les sales d'espera de centres sanitaris privats d'arreu de Catalunya. L'objectiu és fomentar la disponibilitat de publicacions en català i acostar als seus usuaris lectures sobre diverses temàtiques en aquesta llengua. L'activitat té el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Els centres sanitaris que s'han adherit a la iniciativa són 350 i rebran, gratuïtament i fins a principis del 2024, un total de 30 revistes d'entre tot el catàleg de l'APPEC i es podran subscriure a l'associació per rebre revistes en català i posar-les a disposició dels usuaris.

Un total de16 centres sanitaris privats de la comarca s’han s'han adherit a la iniciativa, dels quals 4 són de Mollet del Vallès i 12 de Granolllers

Mollet del Vallès:

Institut Mèdic Baix Vallès C. de Gaietà Vínzia, 52
Centre Mèdic Jaume I Av. de Jaume I, 105
Centre Mèdic Jaume I Av. de Jaume I, 103
Centre Mèdic Jaume I Av. de Jaume I, 90

Granollers:

Centre Recuperació Funcional Vallès Mercè Ventura Elisabet Ventura C. de la Princesa, 26-30
Mutua Universal Pere Izquierdo  C. de Prat de la Riba, 59
Dental Imagen Dra. Carolina González Ctra. de Caldes, 62
Asepeyo Recepció C. d'Alfons IV, 27-31
Clínica Dental Ricard Trayter Sra. Núria Blanch Camí Vell de Canovelles, 80, baixos
Clínicas Dorsia Recepció Av. de Prat de la Riba, 55
Clínica Dental Costa Codina Recepció Pl. de la Porxada, 21-23, 3a planta
BlancDental Sònia i Raquel (recepció) C. Nou, 9
Centre Dental M. Castellsagué Dr. Miquel Castellsagué C. de Sant Jaume, 43
Raga Dentistes Dra. Ona Raga C. del Sastre, 6 entl. 3a
Muntanya Dentistes Dr. Agustí Muntanya C. de Josep Umbert i Ventura, 72, 1r 2a
Bossy Dentistes Dr. Bossy C. de Santa Esperança, 6

Les capçaleres que es faran arribar a aquests centres són de temàtica molt diversa (música, gastronomia, esports, història, cultura...) i es poden consultar al portal iQUIOSC de l'APPEC. Hi tindran accés bona part dels 2,4 milions de persones que reben assistència als centres sanitaris de titularitat privada de Catalunya. La població del país que disposa de doble cobertura sanitària suposa un 31 % del total.

Les edicions anteriors de la campanya de foment de la lectura "T'agradarà llegir en català" han tingut molt bona acollida. Va començar el 2015 en 101 centres mèdics; es va reprendre el 2019, en 140 cafeteries, i ara, després de la pandèmia, ja hi participen 350 centres, més del doble.

Vols compartir aquesta notícia?