Comença una nova edició del VxL a Torredembarra

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua

Torredembarra ha presentat l'edició de tardor de la campanya 'Voluntariat per la llengua'

El passat dimecres va tenir lloc la presentació de la quarta edició de les parelles lingüístiques a Torredembarra amb la participació de 16 parelles lingüístiques. Durant l'acte, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge. Una de les novetats d'aquesta edició és l'adhesió amb l'entitat GEPEC - Ecologistes de Catalunya, amb la formació de quatre parelles dins d'aquesta associació. L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d'educació, Jose Garcia.

A més, tots els assistents després de la presentació van poder jugar a l'Scrabble, el famós joc de paraules creuades, dinamitzat per membres de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que ja sap parlar català, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben una hora a la setmana durant 10 setmanes per conversar en català en un ambient relaxat i distès.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i amb el suport de l'Ajuntament de Torredembarra amb les regidories de Cultura i Educació.

Vols compartir aquesta notícia?