La campanya "T'agradarà llegir en català" farà arribar revistes a 350 centres sanitaris de Catalunya, dels quals 11 són de Reus i Cambrils

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Difusió, CPNL

L'objectiu és donar visibilitat a l'oferta de revistes en català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l'APPEC editors de revistes i digitals reprenen la campanya "T'agradarà llegir en català" per distribuir revistes en català a les sales d'espera de centres sanitaris privats d'arreu de Catalunya. L'objectiu és fomentar la disponibilitat de publicacions en català i acostar als seus usuaris lectures sobre diverses temàtiques en aquesta llengua. L'activitat té el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Els centres sanitaris que s'han adherit a la iniciativa són 350. Aquests centres, gratuïtament i fins a principis del 2024, rebran un total de 30 revistes d'entre tot el catàleg de l'APPEC i es podran subscriure a l'associació per rebre revistes en català i posar-les a disposició dels usuaris.

En el cas del Baix Camp, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus ha contactat amb 26 centres sanitaris, dels quals 11, gairebé la meitat, s’han acollit a la iniciativa.

Les capçaleres que es faran arribar a aquests centres són de temàtica molt diversa (música, gastronomia, esports, història, cultura...) i es poden consultar al portal iQUIOSC de l'APPEC. Hi tindran accés bona part dels 2,4 milions de persones que reben assistència als centres sanitaris de titularitat privada de Catalunya. La població del país que disposa de doble cobertura sanitària suposa un 31 % del total.

Les edicions anteriors de la campanya de foment de la lectura "T'agradarà llegir en català" han tingut molt bona acollida. Va començar el 2015 en 101 centres mèdics; es va reprendre el 2019, en 140, i ara, després de la pandèmia, ja hi participen 350 centres, més del doble. Bars i cafeteries o despatxos d'advocats també han format part de la iniciativa prèviament.

Vols compartir aquesta notícia?