Nova presentació del Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Una cinquantena de persones van assistir a la presentació al nou local del Centre Excursionista del Penedès

El dia 2 de novembre es va presentar la 31a edició del Voluntariat per la llengua (VxL) que organitza el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès. A l'acte hi van assistir una cinquantena de persones, entre voluntaris i aprenents, que formaran les noves parelles o bé continuaran de l'edició anterior. En aquesta nova edició, la presentació es va fer a les noves dependències del Centre Excursionista del Penedès CEP), entitat adherida al VxL.

Presentació

En primer lloc, el president  del CEP, Xavier Domènech, va donar la benvinguda a tots els assistents i va explicar qüestions relacionades amb l'entitat. A continuació, el Grup CNL Teatre va fer una breu representació teatral: una divertida situació sobre el procés de buscar parella lingüística. Després que voluntaris i aprenents, organitzats en petits grups, interactuessin i parlessin sobre els motius pels quals estaven participant al programa, la dinamitzadora del VxL de l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va donar les orientacions i va explicar el funcionament de les trobades.

A partir d'aquesta presentació, les parelles lingüístiques es trobaran una vegada a la setmana durant deu setmanes per conversar en català d'una manera informal i distesa.

"Quan parles fas màgia", diu el lema del Voluntariat. I és que, certament, s'obre la màgia un cop les parelles comencen a interactuar i es forma un ambient distès i un esperit de cooperació que propicia l'intercanvi cultural i l'aprenentatge lingüístic.

Voluntariat per la llengua

El VxL és un programa de foment de l'ús del català que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment, els assessora i ofereix recursos materials que els poden ajudar a trobar temes de conversa.

Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.vilafranca(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?