Els alumnes del Masnou visiten el Museu Cusí de Farmàcia

CNL del Maresme

Activitats complementàries

Alumnes del nivell intermedi fan una visita guiada pel Museu Cusí de Farmàcia del Masnou

El dia 6 de novembre els alumnes del nivell intermedi 1 van visitar el Museu Cusí de Farmàcia, ubicat a la seu dels laboratoris Siegfried (antics laboratoris Alcon Cusí) del Masnou.

La visita, guiada per Cesca Niubó, treballadora jubilada dels laboratoris, va començar a la sala de conferències, on hi ha l'espai expositiu on es mostren diferents col·leccions d'objectes i complements relacionats amb la farmàcia, l'oftalmologia i la història dels laboratoris. Hi destaquen la col·lecció de pots d'apotecari de ceràmica, la de vidre farmacèutic, la de morters, la d'òptica i la d'ex-libris, amb algunes curiositats com les lents de contacte més antigues, un dels primers aparells per operar cataractes o unes ulleres graduades per a un cavall.

A continuació es va visitar la biblioteca, que conté més de 10.000 volums i destaca per llibres antics de farmàcia i oftalmologia, des del segle XVI fins al XX.

Finalment, els alumnes van accedir a la part més important del museu, la farmàcia de Santa María la Real de Nájera, comprada pel fundador del laboratori el 1921 i traslladada al Masnou. Es tracta d'una farmàcia d'estil barroc, construïda a la segona meitat del segle XVIII, de gran bellesa, amb prestatges amb pots d'apotecari i flascons de vidre, i armaris i calaixos de fusta decorats amb els noms de les plantes que contenien, pintures d'animals o motius rurals.

En acabar la visita els alumnes van agrair a Cesca Niubó les seves extenses i amenes explicacions, que van passejar els assistents per la història de la farmàcia catalana, espanyola i europea.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou, amb la col·laboració del Museu Cusí de Farmàcia.

 

 

Vols compartir aquesta notícia?