Entrevista a una parella singular

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Dediquem l'espai d’aquesta quinzena al Voluntariat per la llengua

  • Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat.
  • Hi parlem de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Dhyana Cardarelli ha estat la convidada i protagonista, via telefònica, de la tercera emissió de l'Espai de Català de la temporada. La Dhyana participa al programa del Voluntariat per la llengua com a aprenenta amb una voluntària de Cornellà, l'Eva Molina, que també ha estat als estudis de Ràdio Cornellà. La química entre elles és absoluta. Els resultats són espectaculars. La Dhyana parla un català fluid, tot i que s'hi va posar l'estiu passat. I encara més sorprenent: s'hi va posar tota sola, és autodidacta.  

Quina motivació hi ha darrere aquest progrés meteòric? L'amor, és clar. Per una persona i per una ciutat. La Dhyana va tenir una parella catalana i un dard al cor amb Barcelona. La parella va marxar, però va quedar l'interès per la llengua. Ella ensenya italià a la seva regió d'Abruzzo: sabia què havia de fer per començar amb el català. I el Voluntariat per la llengua la va posar en contacte amb l'Eva, que acumula una important experiència com a conductora de parelles i grups de conversa. Es connecten, mínim, una hora a la setmana. I parlen. Cada setmana una mica més ràpid, una mica més ric.  

La Dhyana s'ha posat com a objectiu tornar a Catalunya, aquesta vegada per a una bona temporada. L'Eva s'ha prestat, en directe, a ajudar-la en tot el que sigui necessari. Perquè, com diuen elles, han deixat de ser tàndem de llengua per esdevenir amigues. Segur que la ciutat de Cornellà, amb tota la seva activitat, ajuda a mantenir l'idil·li.  

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?