Un grup de participants al VXL de Terrassa fa el camí dels bandolers

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua

La sortida, organitzada per Veu pròpia, va tenir molt èxit de participació i els aprenents del VXL van gaudir-ne molt

La composició del grup era heterogènia ja que provenia de les diverses entitats col·laboradores, però aquest fet no impedí que hi hagués un molt bon ambient entre tots els participants.

Començaren el recorregut a la casa de la Pastora l'Obac i van anar a conèixer les llegendes i la història de l'Obac Vell, al peu del camí Ral de Manresa. Era un lloc freqüentat pel bandoler Capablanca, que els sortí a rebre!

Tot fent el recorregut cap a l’antic pou de glaç, el Turó Roig i la font de la Portella van tenir un guia excepcional que els va anar mostrant la  diversitat de plantes característiques del massís de Sant Llorenç i l’Obac.

Gaudiren d'un paisatge espectacular amb la Serra de Montserrat, el Paller de Tot l'Any i la Roca salvatge.

Els comentaris generals dels aprenents del VXL que hi van assistir foren molt i molt positius per al seu aprenentatge. Algunes opinions: “Ha estat interessant i divertida. Hem fet activitats amb les quals he après moltes coses. He gaudit de la natura i a la vegada hem après coses noves. M'ha encantat l'ambient i la sortida.” “Per mi és la primera excursió. Tot en català. Ha sigut genial!”

Aquesta excursió multicultural ha comptat amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, l’associació Comunitat Musulmana de Terrassa, els grups Xerrem, l’associació El llibre de la vida i la colla de lleure Iavuiquè. El Síndic de Greuges de Terrassa fou un participant destacat de la sortida.

Vols compartir aquesta notícia?