Els voluntaris per la llengua dels centres penitenciaris Brians 1 i 2 es formen en coneixements legals i en estratègies per a una millor comunicació

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

La llengua catalana com a eina per a la reinserció social

Sis voluntaris per la llengua del Centre de Normalització Lingüística(CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han assistit aquest octubre al curs Intervenció en l'àmbit penitenciari des del voluntariat, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. Aquesta formació té una durada de 20 hores distribuïdes en quatre sessions i pretén ampliar coneixements sobre el context legal, tractar el paper del voluntariat en els centres penitenciaris, i dotar els voluntaris d'eines i estratègies per a una millor comunicació i per a la resolució de conflictes.

Els assistents, que fan de voluntaris per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2, han valorat molt positivament la formació, que els ajudarà a desenvolupar encara millor la seva tasca: fomentar l'ús social del català entre la població reclusa, posant el focus, sempre, en la reinserció social d'aquest col·lectiu.

El CNL Ca n'Ametller gestiona el Voluntariat per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2 des dels anys 2010 i 2019, respectivament. Enguany, se n'han iniciat la 13a i la 4a edició.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?