Es lliuren els premis del concurs "De parada en parada, guanya la jugada"

CNL Vallès Occidental 3

Ús professional, Ús professional, Voluntariat per la llengua

Hi han participat els mercats de Torreblanca, de Sant Cugat, i Fontetes i Serraperera, de Cerdanyola.

Per tercer any consecutiu, els Serveis Locals de Català de Sant Cugat i Cerdanyola han organitzat un concurs lingüístic amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l'ús del català oral als mercats. Per participar-hi, calia endevinar uns enigmes repartits per les parades.

En el cas de Cerdanyola, hi han participat 49 persones i s'han rebut 569 respostes. Els guanyadors del concurs de Cerdanyola han estat Ivana Soroka i Meritxell Soldevila, que s'han endut talonaris per valor de 50 euros per gastar en els mateixos mercats durant un mes, i Piero Alexander Llanos i Anna Clavé, que s'enduen un abonament mensual per al PEM Guiera. Han fet els lliuraments dels premis Cristina Padilla, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola, i els representants de les juntes de paradistes dels dos mercats.

Quant a Sant Cugat, hi han participat 54 persones i s'han rebut 879 respostes. Les guanyadores han estat Eulàlia Marimon (un talonari per valor de 50 euros en vals de descompte al mercat) i Eva Errando (un taller de cuina a l'Ateneu Santcugatenc). Han fet els lliuraments dels premis Anna Rivas, gestora del Mercat de Torreblanca, i Àlvar Roda, president de l'Ateneu. A l'acte de lliurament hi han participat la regidora de Política Lingüística, Núria Fernández, i també el tinent d'alcalde Bernat Picornell.


A Cerdanyola, el concurs ha permès sumar la parada Moltes coses del Mercat de Serraperera a la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. En el cas de Sant Cugat, una de les parades (Fish Market) ha participat durant les setmanes prèvies en el projecte Comerços aprenents.

L'organització d'aquest concurs s'emmarca dins el Pla Ofercat, d'impuls del català al comerç, que es porta a terme a Sant Cugat i a Cerdanyola des de l'any 2020.

Vols compartir aquesta notícia?