La família del VxL del CNL de Sabadell va celebrar els seus primers 20 anys

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua, CPNL

Voluntaris, aprenents, representants institucionals i d'entitats i establiments van omplir ahir el Casal Pere Quart per celebrar el 20è aniversari

Amb l'espectacle "Quan parles fas màgia", el mag Eduard Juanola va fer les delícies d'un públic entusiasta amb ganes de celebrar 20 anys de converses compartides. Les parelles lingüístiques ja n'havien vist alguns trucs en els vídeos "Màgia per conversar", recurs audiovisual per fomentar la conversa en les trobades que fan, però tot i així els assistents van quedar bocabadats amb un espectacle que combina a la perfecció humor i màgia.

La directora del CNL, Elisabet Palomés, va obrir l'acte repassant alguna de les dades d'aquests vint anys de compartir el català: 175.000 parelles formades, 8.900 de les quals al CNL de Sabadell.

A continuació Lídia Coll, dinamitzadora del programa, va recollir els testimoni d'algunes d'aquestes parelles, que en una paraula van expressar que significava per a elles el VxL. Orgull, oportunitat, il·lusió o millora van ser algunes de les paraules que van sortir.

A l'inici el mag havia fet escriure als assistents una paraula que els agradés en català i les va reservar per al truc final, quan va fer sortir tres persones a l'escenari i va endevinar quines eren les paraules que havien escrit: viatjar, xarxa i llum. VxL. Un viatge en xarxa lluminós. Un resum màgic del que és el Voluntariat per la llengua.

Aquest acte de celebració i agraïment es va cloure amb l'obligatòria bufada d'espelmes i un brindis per la gran família del programa de les parelles lingüístiques.

La celebració, que comptava amb la col·laboració d'Òmnium Cultural de Sabadell, s'emmarca en les activitats de la Tardor del Voluntariat, que organitzen l'Oficina d'Entitats i Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell i la Taula d'Entitats de Voluntariat de Sabadell.

Vols compartir aquesta notícia?