La Biblioteca Salvador Espriu de Linyola, amb el Voluntariat per la llengua

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua

Amb aquesta, les set biblioteques del Pla estan adherides al programa

Linyola és una població cultural que es caracteritza per tenir biblioteca des de molt temps enrere. Així, trobem que l'any 1951 el president del Centre Cultural de Linyola ja va fer una petició per instal·lar una biblioteca al municipi.

Després que se n'obrís una de creada per joves i per a joves i una altra de catòlica, el 1967 es va inaugurar a Biblioteca Pública municipal. Anys més tard, concretament l'any 1987, es creà el Centre de Lectura Salvador Espriu i s'ubicà la biblioteca al lloc actual, a l'edifici sociocultural Pau Casals.  Com la resta de biblioteques del Pla, la Biblioteca Salvador Espriu forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat.

Amb l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua, la Biblioteca Salvador Espriu contribueix al foment de l'ús de la llengua, de la cohesió social i del coneixement de la cultura i l'activitat social de Catalunya amb la seva implicació en el programa. Facilita que els aprenents del programa siguin atesos i s'expressin en català, encara que el parlin amb dificultat.

Vols compartir aquesta notícia?