Presentació de recursos i terminologia mèdica en català per a professionals sanitaris a la Fundació Sanitària Mollet

CNL del Vallès Oriental

Servei d'Assessorament Lingüístic

Aquesta sessió que ha ofert el TERMCAT a la Fundació Sanitària Mollet ha permès apropar els recursos lingüístics i terminològics en llengua catalana de què disposa aquest col·lectiu i presentar la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina

M. Antònia Julià i Berruezo, doctora en biologia i cap de projectes terminològics de l'àmbit biomèdic del Centre de Terminologia TERMCAT, i Fèlix Bosch Llonch, doctor en medicina, vicepresident de la SocDEMCAT i professor associat Uvic-UCC, han conduït la sessió adreçada a aquest col·lectiu.

A la sessió s'ha explicat per què hem de dir omeprazole, metamizole clenbuterol ibuprofèn, d'acord amb la denominació comuna internacional (DCI) o denominació que proposa l'Organització Mundial de la Salut, reconeguda i acceptada internacionalment, per unificar en textos mèdics i científics la multiplicitat de denominacions nacionals d'un mateix fàrmac. S'ha comentat la diferència entre mutagen i mutagènic o per què escrivim assaig amb cegament doble o legionel·la. 

S'han donat a conèixer els recursos del web del TERMCAT (Cercatermdiccionaris en línia i dels portals temàtics, com el portal de terminologia de les ciències de la salut (DEMCAT), de l'Optimot, del Canal Salut i de la Fundació Dr. Antoni Esteve, i la tasca per promoure el llenguatge mèdic en català que fa la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT).

El portal de terminologia de ciències de la salut DEMCAT, fruit de la col·laboració institucional. a més a més dels apunts i els continguts sobre terminologia, ofereix un cercador a la pàgina inicial que consulta directament les 130.000 fitxes d'aquest àmbit presents a les bases de dades públiques del TERMCAT.

Aquesta és la segona sessió que es fa d'unes sessions anuals continuades per a professionals de la salut, en el marc de la col·laboració conjunta del TERMCAT, la SocDEMCAT, la Fundació Sanitària Mollet (Hospital de Mollet), l'Ajuntament de Mollet i el Servei de Catala de Mollet (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?