Presentació de les parelles lingüístiques i celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua a Roses amb Llenguaferits

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua, CPNL

Ahir vam presentar les noves parelles lingüístiques d'aquesta tardor i vam celebrar els 20 anys de Voluntariat per la llengua, al Teatre Municipal de Roses, acompanyats de Llenguaferits, en David Vila i Ros i la Jessica Neuquelman

La regidora de Cultura, la Sílvia Ripoll, va donar inici a l'acte amb un parlament de benvinguda. Tot seguit, vam presentar les 32 parelles lingüístiques que hem constituït aquesta tardor i els vam donar material per dinamitzar les seves trobades.

Vam aprofitar aquesta part de l'acte per sumar-nos a la celebració  dels 20 anys de Voluntariat per la llengua, fent un reconeixement a les dotze entitats i als trenta establiments col·laboradors de Roses, i una menció especial als voluntaris i voluntàries que col·laboren en aquest projecte des dels inicis. Va cloure aquesta part de l'acte l'alcalde de Roses, en Josep M. Martínez, agraint als aprenents el seu interès per la llengua i les seves ganes d'aprendre-la.

A continuació, en David Vila i Ros i la Jessica Neuquelman (Llenguaferits) van compartir, de manera amena però alhora rigorosa, curiositats del català i d'altres llengües d'arreu del món, amb l'objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i animar a fer un ús plenament normal del català.

El programa Voluntariat per la llengua es va implementar a Roses l'any 2004, un cop vist el ressò de la iniciativa l'any 2003 a Cornellà de Llobregat, on va funcionar com a programa pilot, amb un èxit espectacular que el va estendre immediatament a tot el territori.

Al llarg d'aquests anys, aquesta iniciativa s'ha consolidat plenament a la població. Fins avui, hem constituït 1.168 parelles lingüístiques a Roses. A tot Catalunya, se n'han constituït 175.000.

Vols compartir aquesta notícia?