Cent parelles lingüístiques comencen les converses a Girona

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Ahir es va presentar una nova edició del VxL a la ciutat

100 parelles lingüístiques començaran aviat les trobades

Voluntaris i aprenents es van reunir a la sala d'actes de l'Espai Cívic Mercadal  per conèixer la seva parella lingüística. Aprenents que estudien català i volen millorar la fluïdesa es trobaran amb persones voluntàries que dediquen una hora a la setmana del seu temps lliure a conversar en català. Aquesta nova edició comença amb 100 parelles lingüístiques, que s'aniran incrementant a mesura que avanci el curs, ja que es van fent parelles durant tot l'any. Els participants es van mostrar molt contents de poder fer les trobades i gaudir d'estones de conversa.

Entre els voluntaris que aquest any participen en el programa, hi ha la regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana, Núria Riquelme, que va assistir a l'acte per conèixer la seva parella lingüística i va tenir unes paraules d'agraïment per a tots els participants. Als aprenents, per la seva voluntat d'aprendre la llengua, i als voluntaris, per dedicar part del seu temps a ajudar els aprenents. Riquelme es va mostrar molt il·lusionada i amb moltes ganes de començar les trobades amb la seva parella lingüística.

El Voluntariat per la llengua també es duu a terme en diversos àmbits específics, com ara el sanitari, amb parelles lingüístiques al geriàtric de Girona Maria Gay, que ja fa deu anys que participa en el programa. A aquestes parelles presencials s'hi ha de sumar la seixantena que hi participen en la modalitat virtual.

Vols compartir aquesta notícia?