Classe de català a la cuina de La Ciba

CNL L'Heura

Cursos de català, Activitats complementàries

El Bàsic 1 del CNL L'Heura a La Ciba va canviar l'aula per la cuina durant la classe de català

La professora va començar amb el vocabulari nou: verbs, noms d'aliments i estris de cuina relacionats amb les dues receptes que havien de fer i, després, de seguida, va començar la feina. Era un treball col·laboratiu, tothom tenia alguna tasca a fer: mentre uns picaven les cebes, uns altres salpebraven el pollastre, i uns altres preparaven l'amanida.  

Els alumnes van aprendre el significat de verbs com tallar, pelar, rentar, remenar i sofregir mentre ho feien. A més, podien començar a practicar frases curtes mentre preparaven les dues receptes: Jo tallo una poma. Ella talla una ceba. Ell posa oli a la paella. Jo rento el bol. Què hi ha a la paella? Oli, pollastre, ceba, poma, dàtils, sal, pebre...  

Aquest cop van preparar dues receptes que la professora havia pensat, però a les pròximes sessions els alumnes explicaran als companys plats típics dels seus llocs de procedència (Colòmbia, Perú, Bolívia, República Dominicana, Brasil, el Marroc, Veneçuela, el Japó i Castellà-Lleó).   

Gràcies a l'equip de la CIBA hem pogut iniciar aquesta activitat perquè els alumnes  puguin parlar en català fora de l'aula. Aprendre a parlar en català pot ser divertit i es pot fer a partir de situacions reals mentre aprenen a cuinar plats de tot el món.

     

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?