Comença la temporada de l’”Espai de català” a Ràdio Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Per començar la temporada de l'espai a la ràdio de la ciutat, hem convidat un dels membres històrics del Voluntariat per la llengua de Cornellà de Llobregat, Albert Roig, que juntament amb Toni Ardite, dinamitzador del programa, han parlat dels orígens d'aquest voluntariat lingüístic, que va néixer a Cornellà l'any 2002 de la mà de la ciutadania i que un any més tard es va convertir en un programa institucional que es va estendre per tot Catalunya, i del qual enguany se celebra el 20è aniversari.

Tal com explica Toni Ardite, l'essència del programa és la formació de parelles lingüístiques, formades entre voluntaris i persones que volen practicar el català oral o que l'estan aprenent, amb l'objectiu d'aplanar l'abisme que es pot produir entre l'aprenentatge a l'aula i l'ús efectiu de la llengua, molt limitat al carrer, i encara més per a persones que s'hi expressen amb dificultat.

Més enllà, però, de la pràctica lingüística Albert Roig destaca el vincle que es crea entre les persones que en formen part i la vinculació amb la comunitat a través de les diferents entitats de cultura com ara les colles castelleres. I és que per ser part d'aquest voluntariat no és tan important el temps que tinguem -ja que només necessitem una hora a la setmana-, sinó les ganes de compartir la llengua.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?