Dissabte de Paraulògic amb el jovent de Montornès en el marc del FOAM, el Festival de l'Oci Alternatiu

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Oci en català, Oci en català

El dissabte 30, dins del Festival de l’Oci Alternatiu (FOAM), es va poder jugar al Paraulògic de la mà de l’Oficina de Català.

Joves jugant al Paraulògic

El dissabte 30 de setembre des de les 10 del matí fins a la una de matinada el centre juvenil Sputnik va acollir la quarta edició del FOAM, el Festival de l’Oci Alternatiu de Montornès. El FOAM és una jornada organitzada pel Departament de Joventut amb l’objectiu de difondre alternatives de joc i d'oci entre els joves i entre la població en general.

En aquesta edició durant el matí i de la mà de l’Oficina de Català, per primer cop al FOAM es va poder jugar al Paraulògic. Al pati del centre juvenil es va instal·lar un plafó gegant amb una combinació de lletres que permetia fer 258 paraules i que amagava 6 tutis. Un codi QR donava l’opció de jugar en línia amb les lletres proposades al plafó, però si els jugadors ho preferien, també podien pensar les paraules amb bolígraf i paper a la mà. Grups de joves i de famílies van acostar-s’hi per jugar-hi de manera individual, en parella o col·lectivament. Hi havia persones que no coneixien el joc i es van animar de seguida a jugar-hi un cop se’ls va explicar el mecanisme i les normes bàsiques. En les edicions passades del FOAM la col·laboració de l’Oficina de Català havia consistit en la instal·lació d'un joc de l'Scrabble gegant i la promoció de partides obertes, enguany el Paraulògic, en ser una novetat al FOAM, ha estat un èxit i ha agradat molt.

Per a aquesta edició del FOAM el centre juvenil Sputnik es va omplir de propostes molt diverses: espai lliure de jocs de taula, espai lliure de videojocs, màquines “retro”, classes per aprendre a jugar al subbuteo i a escacs… Al migdia, i molt en consonància amb les propostes de videojocs japonesos, es va oferir un dinar gratuït de “ramen”. Altres activitats de la jornada van ser els jocs de rol, diferents tornejos tant de jocs de taula com de videojocs, també tir amb arc… i el dia es va cloure amb un sopar espectacle amb el grup de recreacions històriques i de jocs de rol “La 9 de Ostland” i amb un torneig de Just Dance.

Esperem que l’Oficina de Català pugui participar en properes edicions del FOAM per continuar promovem el joc en català i especialment els jocs de llengua com l’Scrabble i el Paraulògic que, quan es juguen en grup, fomenten l’intercanvi d’informació, el descobriment de vocabulari i l’ús de la llengua en un entorn social.

     

Vols compartir aquesta notícia?