Tret de sortida oficial al curs 2023/2024 del CNL de Tarragona

CNL de Tarragona

Cursos de català

El CNL de Tarragona dona la benvinguda oficial als alumnes de català i futurs parlants amb un acte centrat a explicar totes les activitats previstes

El periodista Ricard Lahoz va explicar la seva experiència com a nou parlant de català

Obertura del curs 2023/2024 del CNLT

Aquest dimecres, 27 de setembre, es va celebrar l’acte oficial d’obertura del curs 2023/2024 del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT). La sala de l’Espai Jove Kesse es va omplir de gom a gom d’alumnes i professors. L’objectiu de l’acte era encetar el curs i donar a conèixer les línies de treball del CNLT. La directora, Rosa Ibarz, va explicar que l’activitat del CNLT està centrada no només a facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana a l’aula, sinó també a promoure que els alumnes l’usin fora. Inicialment es proposa de fer-ho en espais segurs, com establiments col·laboradors, espais municipals o amb l’ajut de voluntaris, en el marc del Voluntariat per la Llengua o d’activitats culturals i de coneixement de l’entorn dirigides. Però cada vegada més, s’anima els aprenents que el facin servir en la seva activitat quotidiana. La directira també va donar a conèixer les dades provisionals d’inscripcions en l’àmbit territorial del CNL (comarques del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà). Concretament, han començat 81 cursos de tots els nivells i modalitats i més de 1.400 inscripcions.

Per la seva banda, el periodista Ricard Lahoz, periodista i director de la revista Fet a Tarragona, va explicar la seva experiència amb el català. Fill d’una família castellanoparlant, a partir de l’adolescència va poder aprendre el català fins que aquest ha estat la principal eina de la seva activitat professional a la ràdio, la televisió i la premsa escrita. La seva implicació amb el català la va demostrar posant èmfasi en la utilitat d’adoptar-lo i explicant que ha col·laborat amb el CPNL fent de voluntari a fer conversa amb alumnes.

L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. Sandra Ramos, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Sra. Lourdes Malgrat. Totes dues van animar els alumnes a aprendre i usar la llengua, i el personal del CNLT a no defallir en la tasca de fomentar l’ús del català en l’àmbit territorial del CNL.

Tots els presents van rebre un exemplar de la revista Fet a Tarragona, gentilesa de Ricard Lahoz, i van fer boca amb un audiovisual de les activitats realitzades dins i fora de l’aula durant el curs 2022/2023.

 
Rosa M. Ibarz, directora del CNLT  

Vols compartir aquesta notícia?