Especial Posa't les piles al Mercat Municipal de Mollet i lliurament de premis del concurs L'Estenedor al Mercat

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Difusió, Ús professional

L’Espai 1 del Mercat Municipal ha acollit avui, dimarts 26 de setembre, de 9 h a 10.30 h, en directe, el programa especial Posa’t les piles de Ràdio Mollet

En el programa Posa’t les piles s’ha parlat del concurs L’Estenedor al Mercat, del pla Ofercat i de les activitats del Servei Local de Català de Mollet (CPNL).

De 9 h a 9.30 s’ha parlat de L’Estenedor, publicació digital que va néixer l’any 2001 sobre temes de llengua catalana, amb el propòsit de publicar o “estendre” consultes que arriben al Servei Local de Català per compartir-les. La publicació es fa conjuntament amb l'Ajuntament de Mollet i des del 2015 amb l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD)-Taller Alborada. S’ha compartit l’espai amb la regidora de l’IMSD, Ana M. Díaz i tres usuaris de la publicació: Josep V., Dolors G. i Rosalia A.

De 9.30 h a 10 h s’ha parlat de les activitats del Servei Local de Català de Mollet, com els cursos de català o el Voluntariat per la llengua. S’ha compartit espai amb Noa Monràs, regidora d'Educació; Carmina N., paradista del Mercat i nova alumna dels cursos bàsics; Soumaya C., alumna dels cursos elementals; José Miguel M., alumne dels cursos de suficiència; Susanna C., alumna dels cursos en línia i amb Josep T. i Sònia M., voluntaris lingüístics, que han explicat en què consisteix el Voluntariat per la llengua.

De 10 h a 10.30 h s’ha parlat del concurs L’Estenedor al Mercat, un concurs de 20 preguntes sobre consultes publicades a L’Estenedor relacionades amb el comerç, que ha estat al Mercat durant els mesos de juliol i agost i que s’emmarca en una de les actuacions del Pla Ofercat de Mollet. S’ha compartit espai amb Mercè Pérez, regidora de Comerç i els paradistes Jordi A., de la parada Altayó Ros Carnissers; Irene L., de la parada Fruites i Verdures Lacambra i Marc C., de la parada Cansaladeria i Xarcuteria Corominas Sarriol i president de l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Mollet. També hi ha intervingut Montserrat Cabarrocas, participant del concurs L'Estenedor al Mercat.

A les 11 h s’ha fet el lliurament de premis a les dues butlletes guanyadores del concurs L'Estenedor al Mercat: Amistat T., que compartia la butlleta amb la seva germana Hélènne i que ha guanyat un àpat per a dues persones, gentilesa de l'establiment Fussion, i Azul A., que compartia la butlleta amb el seu fill Teo, ja que va ser qui la va posar a l'urna, i que ha guanyat un massatge relaxant per a dues persones, gentilesa de l'establiment Spa i Bellesa. Enhorabona als guanyadors!

L’actuació al Mercat Municipal de Mollet  s'emmarca en el Pla Ofercat de Mollet del Vallès 2023 i és una activitat coorganitzada per l'Ajuntament de Mollet, el Mercat Municipal de Mollet, l’IMSD i el Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el Servei Local de Català de Mollet (CNL del Vallès Oriental) i vol contribuir a fomentar l'ús del català en el comerç.

El programa s’ha pogut seguir en directe (96.3 FM) o es pot recuperar a través del pòdcast del programa.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?