Trobada amb l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, i el tinent d'alcalde Josep Maria Bernils per tractar sobre la promoció de la llengua a la ciutat

CNL de Girona

CPNL, CPNL

La directora del CNL de Girona, Montserrat Mas, i la tècnica de l'Oficina de Català de Figueres, Dolors Barceló, es van reunir amb el tinent d'alcalde Bernils, representant de l'ens local al CPNL, per tractar sobre diverses qüestions relacionades amb l'ensenyament, la promoció i l'ús social del català a la ciutat.

A la reunió es va parlar sobre la pluralitat lingüística de Figueres, que presenta un teixit social molt divers, amb noves realitats que demanen més oferta formativa. Es va tractar sobre la necessitat de mantenir l'ús de la llengua catalana per part de la població catalanoparlant, així com de la voluntat de garantir la totalitat dels itineraris formatius perquè els usuaris puguin adquirir un coneixement profund i global de la llengua.  

Montserrat Mas va exposar el Pla d'actuació del CNL de Girona, en el marc del qual es durà a terme al novembre a Figueres la campanya “21 dies. D’entrada, en català” per promoure que els catalanoparlants no canviïn de llengua i mantinguin el català en tot tipus de contextos, així com la campanya de la Queta, impulsada per la SPL.  

L'alcalde Masquef i el regidor Bernils van expressar el seu ferm compromís amb l'ús del català i van mostrar interès a comunicar a través dels canals de difusió municipals el Servei d'Assessorament Lingüístic, el Voluntariat per la llengua i les campanyes sectorials en l'àmbit sanitari i de l'hostaleria i la restauració que du a terme l'Oficina de Català de Figueres.

Vols compartir aquesta notícia?