Visita del Secretari de Política Lingüística a Girona

CNL de Girona

CPNL, CPNL

Dimecres 20 de setembre el secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila va assistir a una reunió amb diferents agents de la llengua catalana de comarques gironines. 

Acompanyat del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Josep Calataiud, va ser present a la reunió d'inici del curs lectiu de la Comissió per la Llengua de les Comarques Gironines, comissió tècnica d'organismes i entitats dedicats al foment del català coordinada per la Secretaria de Política Lingüística, que vol afavorir la intervenció conjunta i complementària dels seus membres en els diferents sectors de la societat de les comarques gironines.

En la seva intervenció F. Xavier Vila va fer un repàs dels factors que determinen la realitat social de la llengua avui i va exposar les diferents tipologies d'intervenció amb què s'hi fa front. Va destacar la importància d'actuar amb realisme, exigència i innovació, la necessitat d'avaluar l'impacte dels projectes i del treball transversal que realitzen organismes com la Comissió per la Llengua. També va fer una crida a compartir els objectius de la campanya "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure" i va exposar l'estadi en què es troba el Pacte Nacional per la Llengua. A la reunió es van tractar també de les ofertes formatives que els diferents organismes ofereixen a la ciutadania aquest curs i els membres de la Comissió hi van exposar els seus projectes més immediats.

En la seva visita a Girona F. Xavier Vila també es va entrevistar amb la regidora de Servei a les Persones i Llengua Catalana de l'Ajuntament de Girona, Núria Riquelme, que li va exposar els principals objectius d'aquesta nova Regidoria i amb qui va tractar de diverses possibles vies de col·laboració.

Vols compartir aquesta notícia?