Número 63 del qüestionari lingüístic 'Un cop de mà. Rumia i encerta-la!' del CNL del Vallès Oriental

CNL del Vallès Oriental

Servei d'Assessorament Lingüístic

Respon les cinc preguntes d’aquest número!

El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental ha publicat el número 63 del qüestionari lingüístic, Un cop de mà. Rumia i encerta-la!, un qüestionari breu en què heu d'omplir buits, triar opcions i escriure solucions.

Com funciona? Després de respondre totes les preguntes, cliqueu “Envia”. A la pantalla que s'obrirà, cliqueu “Mostra els resultats” per veure'n les solucions i saber si heu respost correctament. Si voleu saber-ne més o ampliar la informació d'alguna resposta, en la capçalera hi teniu l'enllaç a l'Optimot. 

Us recomanem parar una atenció especial a la secció del #Desvetllamots, en què la Mildred ens desvetllarà paraules o expressions que estan caient en desús. Aquest mes proposem desvetllar la paraula “rínxols” (en comptes de “rissos”, tot i que també és adequada). Per fer-ho, t'animem a compartir a les xarxes socials (Twitter, Facebook o Instagram) un vídeo o una foto on aparegui aquesta expressió amb l'etiqueta #Desvetllamots. Entre totes les publicacions que es facin durant el 2023 sortejarem el llibre 101 dubtes del català resolts per l'Optimot.

Trobareu tots els números d'Un cop de mà. Rumia i encerta-la! aquí.

Restem, com sempre, a la vostra disposició per respondre qualsevol pregunta o consulta que ens vulgueu formular i us animem a fer-nos arribar (uncopdema(ELIMINAR)@cpnl.cat) idees o suggeriments que procurarem incloure en noves edicions.

Si t’agrada i et ve de gust rebre’l cada mes a la teva bústia de correu, subscriu-t’hi!

Vols compartir aquesta notícia?