Un centenar de comerços asseguren ja l'ús social del català a Sant Andreu de la Barca

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Al Baix Llobregat centre i nord ja hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, amb seu a Molins de Rei, consolida la implicació del comerç local en la promoció de l'ús de la llengua mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua catalana arribant a 1.000 comerços col·laboradors al Baix Llobregat centre i nord.

A Sant Andreu de la Barca ja són 100 els comerços adherits al programa des que es va començar a implementar aquesta actuació des del Servei Local de Català  l'any 2007. La gran majoria d'establiments estan identificats amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s'hi adrecin en aquesta llengua, encara que els costi fer-ho, i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, com per exemple les pràctiques lingüístiques que els alumnes dels cursos de nivell bàsic 3 han realitzat el mes de maig.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

A Catalunya hi ha una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que formen part del Voluntariat per la llenguda des de l'any 2007. Feina que el CPNL ha anat fent durant tots aquests anys. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?