Finalitzen les sessions de Comerços aprenents

CNL de Barcelona

Ús professional

Durant el mes de juliol s’han dut a terme 5 sessions formatives de català dins del projecte Comerços aprenents a dos establiments del districte de Sant Martí: la sabateria Fina Estampa i la clínica dental Paula Vásquez

Durant aquestes 5 sessions de 30 minuts s'han fet formacions adaptades a les necessitats de les treballadores i un seguiment de la seva evolució.Partint del seu coneixement de català, s'han adaptat els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responien a les seves necessitats pràctiques. A tall d'exemple s'han treballat en els dos comerços les fórmules de salutació i comiat, els numerals per indicar els preus i els pressupostos i els horaris de la botiga i de la clínica. A més, per a cada establiment s'han fet formacions específiques. Pel que fa a la sabateria, s'ha treballat el vocabulari dels productes de l'establiment, mentre que a la clínica dental s'han centrat en els tractaments bucodentals més comuns. Això permet que el personal pugui entendre's amb la clientela i generar més oportunitats d'interacció amb aquelles persones que se'ls adrecin en català.

Les participants de les formacions han destacat que han après paraules i expressions noves. Creuen que els serà més fàcil interactuar en català a partir d'ara, estan contentes amb l'experiència i mostren interès a continuar aprenent en català.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Vols compartir aquesta notícia?