El Voluntariat per la llengua canvia el format a l’estiu a Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

El VxL Estiu és una fórmula que facilita la trobada amb la parella lingüística, com es fa habitualment, afegint els avantatges de la conversa en grup

Nou format a l'estiu

Aquest és el setè any que les trobades del VxL canvien l'estructura habitual durant el mes de juliol. Així doncs, cada dimarts i dijous del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'han trobat al Servei de Català per conversar en català.

La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. Durant la primera mitja hora, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella seguint el material editat per la Secretaria de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han continuat conversant, però en aquest cas en un grup més gran, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

Agraïment

El VxL Estiu continua tenint bona acollida després d'aquests anys de vida. Les valoracions han estat positives, tant per part de voluntaris com d'aprenents. Els voluntaris han posat l'accent en la importància del format i del valor que aquesta activitat es continuï oferint durant l'estiu al llarg d'aquests anys. També han destacat l'interès que suposa per a la integració de les persones aprenents i la gratificació d'haver-hi assistit.

Per part dels aprenents, les paraules que més s'han repetit són: "gràcies", "m'ha agradat", "estic molt agraïda". També han compartit: "m'ha agradat molt aprendre i les fitxes de lectura han estat molt interessants. Moltes gràcies per ajudar-nos", "m'ha agradat assistir al grup i he après a deixar-me anar", "gràcies per ser aquí", "gràcies per la paciència dels voluntaris". Tenir més confiança a l'hora de parlar, perdre la por, la vergonya, agraïment per l'oportunitat de l'espai de conversa, pel format... també eren algunes de les aportacions que feien els aprenents.

Aquestes són algunes afirmacions que els participants han fet com a valoració final d'aquesta setena edició del VxL Estiu. La majoria de participants han manifestat les ganes de continuar participant al VxL el curs que ve.

Vols compartir aquesta notícia?