Els centres juvenils Sputnik i Satèl·lit de Montornès s'uneixen a la família del Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Els centres juvenils de Montornès, Sputnik i Satèl·lit, s’adhereixen al VxL per promoure l’ús del català entre el jovent

La tècnica de català, Reyes Barragán, i el dinamitzador juvenil Isra de Francisco

El centres juvenils Sputnik i Satèl·lit, situats respectivament al c. del Molí núm. 28 i al c. de la Llibertat n. 10 de Montornès del Vallès, se sumen al Voluntariat per la llengua com han fet també aquest curs la Biblioteca de Montornès i l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

Fins ara la relació de l’Oficina de Català amb les activitats del Departament de Joventut havien estat vinculades al programa Tot Joc, amb la participació en la FOAM (Fira de l'Oci Alternatiu de Montornès) que s'organitza des de Joventut des de l'any 2019. En les diverses edicions de la FOAM que han tingut lloc hi han participat tècniques de català amb el joc de llengua  Scrabble gegant en català. En la propera trobada de jocs, hi col·laboraran amb un Paraulògic gegant participatiu.

Amb aquesta adhesió al Voluntariat per la llengua es posa en marxa la possibilitat de començar a treballar també en la promoció i potenciació de l’ús de la llengua entre les persones usuàries d’ambdós centres juvenils. De moment Sputnik i Satèl·lit ja són punts informatius on trobar els inconfusibles tríptics blaus “Quan parles fas màgia” del Voluntariat per la llengua. A partir de setembre es farà alguna sessió informativa per a joves i s’estudiarà la fórmula per vincular el Voluntariat per la llengua amb el programa de “mentors” que té en marxa el Departament de joventut, on els joves per parelles s’ajuden entre ells en temes d’estudi i activitats diverses.

Esperem que aquesta adhesió al Voluntariat sigui ben productiva!

Vols compartir aquesta notícia?