El català, un joc per al concert i l'alegria

CNL de Lleida

Oci en català

El CNL de Lleida ha ofert aquesta setmana la darrera sessió del Tot Joc, un programa que difon la llengua a través del joc, per a nois i noies al barri de Pardinyes

Aquest dijous 20 de juliol, el CNL de Lleida ha desplegat el programa Tot Joc per a un grup d'infants d'orígens diversos. Aquest grup està dinamitzat per les educadores d'entorn de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l'Ajuntament de Lleida per continuar la tasca integradora que, durant el curs, desplega l'escola. D'aquesta manera, dos tècnics lingüístics de Normalització Lingüística s'han desplaçat al Centre Cívic de Pardinyes, on s'han trobat amb el grup de nens i les seues educadores. Un cop allí, han mostrat el catàleg de jocs del programa, han parlat sobre el valor del joc i de la llengua en què el despleguen normalment amb amics i companys d'escola i, finalment, hi han jugat. No cal dir que els nens s'ho han passat la mar de bé, però, a més a més, han enriquit vocabulari i estructures lingüístiques catalanes i s'han assajat en la concentració i la gimnàstica que suposa la competició intel·lectual.

Aquesta sessió ja ha sigut la darrera del curs 2022-23, durant el qual s'ha dut a terme en multitud de centres educatius, socials i sanitaris. La Unitat de Referència per a Psiquiatria Infantil i Juvenil (URPI), l'Àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil de l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l'Institut Municpal d'Ocupació Salvador Seguir, l'Associació Reintegra o l'Ateneu Popular la Baula, entre d'altres, s'han servit del Tot Joc per estimular l'aprenentatge a través del joc. Al seu torn, el CNL, al temps que incideix en el procés integrador de la societat lleidatana, difon el català i els recursos lúdics de què disposa en la tasca de normalitzar-lo en tots els àmbits de la societat.

Vols compartir aquesta notícia?