L'Espai de les Oportunitats: nou equipament per millorar l'ocupabilitat dels joves

CNL L'Heura

Ús professional

L’Espai de les Oportunitats i el CNL L’Heura treballaran plegades per enfortir les competències del jovent dels barris de la Serra d’en Mena amb l’objectiu que es desenvolupin en àrees formatives que els permetin trobar feina. L’Espai de les Oportunitats també s’ha adherit al programa Voluntariat per la Llengua. Ens ho expliquen.

Què és l'Espai de les Oportunitats?

És un projecte que parteix de l'enfortiment comunitari dels barris de la Serra d'en Mena, com a pas previ per a la millora de l'ocupabilitat de joves i joves adults (de 16 a 25 anys), a través de la formació en competències vinculades amb les TIC i les noves tecnologies. El projecte compta amb el finançament del Programa Integral de Barris per a la Millora de Rendes de l'AMB. Es desenvoluparà, inicialment, fins a desembre de 2024.

Us podeu presentar i dir que la feina que feu?

Som la Marina, el Guillem i la Carol, tècniques del projecte Espai de les Oportunitats. La nostra feina és configurar el projecte i la seva programació, acompanyades de les entitats i recursos que conformen l'Espai Tècnic de Relació i el club d'usuàries i usuaris Change Makers. El nostre treball és difondre la idea inicial del projecte, recollir totes les iniciatives i propostes possibles, i comptar amb les aportacions de tothom per acabar de definir-lo. Per a nosaltres és molt important un model de gestió basat en una idea col·laborativa.

Qui més hi haurà en aquest espai?

Compartirem l’espai amb el projecte Ocell de Foc. També inclourà un espai Co-Working perquè empreses, entitats, recursos i joves puguin trobar-se, compartir projectes i crear comunitat.

Alguna informació que vulgueu destacar?

L'Espai de les Oportunitats és un projecte disruptiu. Vol contribuir de manera experiencial a la motivació del jovent dels nostres barris, i donar-los l'empenta necessària per explicar-se una història sobre ells que potser ningú s'hagués imaginat. Volem trencar barreres i estereotips.

Volem també comptar amb l'opinió i les idees dels propis usuaris per configurar una programació que compleixi amb les seves expectatives i les seves motivacions. Per poder portar-ho a terme, crearem un grup anomenat "CHANGE MAKERS", un club d'usuaris i usuàries que esdevindran co-responsables del projecte, de la seva definició i programació i de la configuració dels seus espais.

Quines activitats s'hi faran?

Activitats relacionades amb les NTICs: tallers de robòtica, vol de drons, creació artística en realitat virtual, intel·ligència artificial, eSports, disseny i impressió 3D, programació, entre d'altres que caldria acabar de definir tant amb l'Espai Tècnic de Relació com amb les i els joves Change Makers.

Feu córrer la veu, us hi esperen!

Vols compartir aquesta notícia?