Voluntaris i aprenents per la llengua juguen amb els personatges de 'Solitud' a l'Escala

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Un joc d’escapada sobre Caterina Albert i la seva novel·la Solitud ha reunit participants al Voluntariat per la llengua de l’Escala i persones interessades a ser-ho.

Una de les proves del joc consistia a ordenar els fets històrics més rellevants que va viure Caterina Albert

Per què Caterina Albert va adoptar el pseudònim de Víctor Català? Qui són la Mila i en Gaietà? Aquests són alguns dels enigmes que voluntaris i aprenents lingüístics de l’Escala han hagut de resoldre aquest divendres per aconseguir la clau de l’ermita de Solitud i endur-se el premi. El joc d’escapada s’ha fet a l’Alfolí de la Sal, que actualment acull l’Espai Víctor Català, i ha servit perquè participants al Voluntariat per la llengua es trobessin en un ambient amè i distès i s’endinsessin en la vida i obra de l'autora escalenca.

L’activitat ha estat presentada per la regidora d’Educació, Transparència i Participació de l’Escala, Maite Cortés, que ha destacat la importància del Voluntariat per la llengua perquè els escalencs que comencen a parlar català agafin confiança per usar-lo en contextos diversos. A més d’una dotzena de persones que actualment formen part de parelles lingüístiques, també han assistit a l’activitat alguns candidats a inscriure’s al programa.

Vols compartir aquesta notícia?