Trobada de parelles lingüístiques de Molins de Rei

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Després d'un temps sense fer cap acte conjunt amb les parelles que participen en el Voluntariat per la llengua, aquest juny s'han reunit les persones que s'han estat trobant durant aquest curs 2022-23

Acaba el mes de juny i acaben la majoria d'activitats acadèmiques. Actualment, a Molins de Rei el programa del Voluntariat per la llengua té flexibilitat a l'hora de constituir parelles, però l'aturada de l'estiu acompanya a fer també una trobada amb els participants. La d'aquest any ha tingut lloc a la Federació Obrera, amb l'acompanyament de membres del Centre Excursionista Molins de Rei (CEM) i de la Joventut Catòlica-la Peni.  

Entre el mes d'octubre del 2022 i aquest mes de juny, 39 parelles s'han estat trobant com a mínim durant 10 setmanes per conversar en català, que és el compromís que adquireixen les persones que, com a voluntàries o com a aprenents, es comprometen en aquest projecte per ajudar la persona aprenent a dominar més l'expressió oral i a obtenir una seguretat que li permeti utilitzar el català en qualsevol situació.

La trobada d'aquest juny ha fet possible que tant voluntaris com aprenents es coneguin i intercanviïn experiències a partir de les converses que han estat fent aquests mesos, i sàpiguen més d'aquest programa que a Molins de Rei està a punt de complir 20 anys.

Incorporar el català com a llengua d'ús significa poder-la utilitzar en qualsevol àmbit. Per aquest motiu, la implicació d'entitats de tot tipus i dels establiments comercials permet que aquesta possibilitat arribi també cap a les activitats lúdiques o de compra. El CEM i La Peni també han assistit a la trobada precisament per obrir les portes de les seves entitats i ser un reforç per a l'ús del català. Actualment, Molins Comerç, Cineclub Hal 2002 i la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei també són entitats col·laboradores, al costat de 85 botigues i 28 establiments més, pendents de renovar la seva participació en el programa.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?