Més de 80 persones assisteixen a l'acte de cloenda dels cursos i la trobada de parelles lingüístiques del VxL, organitzada per l'Oficina de Català d'Abrera

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

L'acte ha volgut donar veu als alumnes dels cursos de català i a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), que han pujat a l'escenari per explicar les seves experiències com a alumnes, voluntaris i aprenents

L'Oficina de Català d'Abrera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha celebrat aquest mes de juny l'acte de cloenda dels cursos de català i la trobada de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua.

L'acte s'ha celebrat a la Casa de Cultura d'Abrera i ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, la regidora de l'Ajuntament, Giulia Mirto, la coordinadora d'ensenyament del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Montserrat Guevara i la tècnica de normalització lingüística Emma Delgado.

A l'acte, al qual han assistit voluntaris, aprenents, alumnes i entitats col·laboradores del programa Voluntariat per la llengua, ha començat amb una breu introducció on s'han donat algunes dades sobre els cursos realitzats durant el 2022-2023, sobre les parelles lingüístiques d'Abrera i sobre la col·laboració amb entitats i establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua (VxL).

A continuació, s'ha donat veu als autèntics protagonistes de l'acte: els alumnes dels cursos de català i les parelles lingüístiques del VxL. En primer lloc, han pujat a l'escenari alumnes dels cursos de català i han explicat què els ha aportat el curs. Després, han pres la paraula els voluntaris i aprenents del VxL per explicar les seves experiències com a parelles lingüístiques.

Finalment, la Coral Contrapunt ha amenitzat l'acte cantant 4 cançons, d'entre les quals hi havia la cançó "Boig per tu" de Sau, que els alumnes havien treballat prèviament a l'aula. La Coral també ha fet ballar i cantar tot el públic amb una última cançó originària del Congo que s'ha cantat en format cànon.

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha clos l'acte amb un discurs on ha destacat la importància del català com a llengua de cohesió social i ha agraït la col·laboració dels voluntaris per la llengua i de les entitats i establiments col·laboradors a l'hora de difondre i ser espai d'acollida per als nous parlants de català. 

L'acte ha acabat amb un tast de "plats del món" que han preparat alumnes i voluntaris i que ha servit com espai de trobada entre tots els assistents a l'acte.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?