L'Oficina de Català de la Palma de Cervelló celebra l'acte de cloenda dels cursos i el Voluntariat per la llengua

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

En un ambient festiu i distès, es tanca el curs de català per a adults Bàsic 3

El dimecres 28 de juny s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal de la Palma de Cervelló l'acte de cloenda dels cursos de català per a adults de la població i el Voluntariat per la llengua.

A l'acte hi ha assistit Marc Piera, director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, Gerard Miret, regidor de l'Ajuntament de la Palma de Cervelló, Núria Valldeperas, tècnica de normalització lingüística de la Palma de Cervelló i professora del curs, Cristina Carreras, tècnica de normalització lingüística de Corbera de Llobregat i responsable de la dinamització de la Palma, tots els alumnes del curs que ha acabat aquest mes de juny, el Bàsic 3, voluntaris per la llengua de la població, José Ortiz, bibliotecari, i Mònica Mas, responsable del Punt Jove de la Palma de Cervelló.

Núria Valldeperas ha obert l'acte, presentant els membres de la taula i agraint-los l'assistència a l'acte. Seguidament, ha adreçat unes paraules als alumnes i voluntaris i ha comprovat de manera divertida que tots els alumnes han complert el compromís amb l'ús de la llengua catalana que havien adquirit al principi d'aquest trimestre. També ha valorat el curs i s'ha mostrat molt contenta amb el fet que 9 alumnes hagin acabat el curs i amb l'ambient de grup que s'ha creat des del setembre del 2022. També ha volgut agrair la feina feta els últims quatre anys per Rosa Escobar, exregidora d'Educació, i la col·laboració i bona predisposició de Jose Ortiz, bibliotecari i tècnic de Cultura de la Palma, i de Mònica Mas, responsable del Punt Jove de la població.

Mauricio Villalba, en representació dels alumnes, ha adreçat unes paraules a tothom, agraint la tasca de la professora i valorant l'evolució de l'aprenentatge de la llengua catalana de tots. Tot seguit, Cristina Carreras ha adreçat unes paraules als aprenents i voluntaris del Voluntariat per la llengua i els ha encoratjat a continuar les converses a l'estiu. També s'han sentit uns àudios de voluntaris i aprenents de la Palma que no han pogut assistir a l'acte, però que, d'alguna manera, hi han volgut ser presents.

Després de Cristina Carreras ha estat el torn del recentment elegit regidor de l'Ajuntament de la Palma, Gerard Miret, que s'ha mostrat sorprès i emocionat de la cohesió de grup i de l'ambient creat a partir d'un nexe comú compartit per tothom: la llengua catalana i la voluntat d'aprendre-la com a mostra d'integrar-se al poble i a la societat. S'ha compromès a continuar aquest llegat des de la seva responsabilitat i ha ofert les portes obertes de l'Ajuntament per a tot el que convingui en aquesta direcció.

Marc Piera, director del CNL Ca n'Ametller, ha tancat l'acte, felicitant tothom per la feina feta, agraint la tasca de les dues tècniques presents a l'acte, felicitant el nou regidor i aportant les dades tan positives que ha aconseguit aquest curs l'Oficina de Català de la Palma. Ha volgut destacar, també, que la Palma de Cervelló és el poble més petit de Catalunya amb una oficina de català. I ha comparat les dades aconseguides per aquesta oficina amb una ciutat com Barcelona, ja que, si comparem l'estadística entre els dos serveis, la proporcionalitat és altíssima.

L'acte ha acabat amb un esmorzar de germanor ofert pels mateixos alumnes i amb un brindis per desitjar-se un bon estiu i la continuïtat d'aprendre la llengua catalana el proper curs.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?