Gran èxit de participació en la III Caminada del CNL Roses per llocs emblemàtics d'Esplugues

CNL Roses

Cursos de català, Activitats complementàries

Com cada any pels volts de maig, l'alumnat i els participants VxL del CNL Roses va fer una sortida per fomentar l'ús de la llengua catalana, conèixer l'entorn i crear vincles

Enguany, gairebé un centenar de participants van assistir a la ruta històrica De la mà d'Esplugues en la qual es va fer un recorregut sorprenent en el temps i en l'espai.

El trajecte, organitzat per les guies dels museus de la ciutat, va endinsar-se en 16 llocs plens d'encant i va permetre retrobar alguns aspectes de la seva història: la ceràmica, el modernisme, el gòtic, les masies , com la de Can Cortada, l'art o el verd que vesteix els antics torrents que, temps enrere, havien esdevingut paisatges característics de la població.

Va sorprendre la importància que tingué la fàbrica de ceràmica de La Rajoleta, on es van fabricar rajoles que avui dia llueixen en molts edificis modernistes de Barcelona, i el museu Can Tinturé, amb una exposició de rajoles diverses que responien a gustos i necessitats diversos de l'època.

La sortida va propiciar un espai d'ús de la llengua fora de l'aula en un ambient distès en què alumnat i parelles lingüístiques de nivells diferents i també de les diferents poblacions del CNL Roses es van poder interrelacionar. Enllaços d'interès:

https://museus.esplugues.cat/presentacio

https://www.esplugues.cat/serveis/patrimoni-cultural-turisme/ruta-historica-de-la-ma-desplugues/

Vols compartir aquesta notícia?