Màgia, rialles i bon humor en les cloendes dels cursos

CNL de Tarragona

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Els serveis i oficines del CNL de Tarragona han acabat els cursos i les edicions del VxL amb actes que han inclòs espectacles, jocs i reconeixements als nostres col·laboradors

Brindis dels alumnes dels cursos de Calafell

Durant aquest mes de juny, les oficines i serveis del CNL de Tarragona han celebrat les cloendes dels cursos de català i del VxL del CNL de Tarragona de l’any acadèmic 2022/2023. En tots ells, els alumnes i parelles lingüístiques han estat els protagonistes, ja sigui tenint una participació activa en la presentació de l’acte, ja sigui interactuant amb els artistes.

Els trucs de l’espectacle “Quan parles fas màgia” de l’Eduard Juanola han meravellat els assistents en les cloendes de Vila-seca (29 de juny) i del Vendrell (30 de juny). I la companyia Impro Acatomba han fet participar i, sobretot, han fet riure amb les seves escenes i els seus diàlegs improvisats als alumnes i parelles de Constantí (22 de juny) i de Valls (27 de juny). A Tarragona vam poder gaudir de la conferència de Màrius Serra, el qual va fer jugar amb les paraules a tots els assistents (28 de juny). A Salou tothom va poder jugar l’Scrabble, el famós joc de paraules creuades, dinamitzat per membres de la Federació Internacional de Scrabble en Català (14 de juny). Finalment, a Calafell alumnes i parelles van visitar el Museu Casa Barral i al jardí van fer una activitat de resum del curs a partir de paraules triades per ells mateixos (23 de juny).

A tots els actes es va fer un reconeixement als nostres col·laboradors. Per exemple, als establiments col·laboradors de cada localitat (155 a tot el CNL), que són espais segurs on els aprenents poden practicar el català amb un clima de confiança suficient. També, en el cas de Tarragona, es va agrair el compromís del Club Diògenes, una entitat dedicada a difondre els jocs de taula que han anat a les aules a fer jugar els alumnes en català. I finalment, als voluntaris, que dediquen una hora a la setmana a xerrar en català amb els alumnes.

Diverses autoritats han acompanyat el CNLT en aquestes trobades, regidors i regidores representants dels ajuntaments i la directora de Cultura de la Generalitat a Tarragona. Tanmateix, aquest mes de juliol encara s’estan fent 12 cursos intensius, que acabaran el dia 21 de juliol.

Cloenda a Valls Cloenda a Valls Cloenda del Vendrell Cloenda del Vendrell Cloenda de Vila-seca Cloenda de Vila-seca Cloenda de Tarragona Cloenda de Tarragona Cloenda de Constantí Cloenda de Constantí Cloenda de Salou Cloenda de Salou

Vols compartir aquesta notícia?