L'Associació Cultural Palau Dalmanla de Montornès s'uneix a la xarxa d'entitats adherides al Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

L’Associació Cultural Palau Dalmanla, una entitat de Montornès nascuda l’octubre de 2021, s’adhereix per primera vegada al programa del Voluntariat per la llengua

Elisenda Bru i Josep Flores, dos representants de l'Associació Cultural Palau Dalmanla

L’Associació Cultural Palau Dalmanla és una entitat jove que, en el moment en què escrivim aquesta notícia, encara no ha arribat als dos anys de vida des de la seva fundació. Formada per una trentena de persones de totes les edats, podem dir que és una entitat amb camí per recórrer i moltes ganes de dur a terme activitats.

Segons paraules de dos dels seus responsables, l’Elisenda Bru i en Josep Flores, aquesta entitat neix amb l’objectiu de donar a conèixer i promoure el patrimoni de Montornès del Vallès, entenent patrimoni en sentit ampli: patrimoni històric, patrimoni natural, tradicions, folkore, etc. La manera com volen vehicular aquesta promoció i difusió és molt diversa: volem fer teatre i  també vídeos, exposicions, concursos, concerts… el que calgui per donar a conèixer a tothom la riquesa cultural del municipi.

Fins ara han portat a l’escenari del teatre Margarida Xirgu un muntatge titulat Queen Masferrer, que explicava la història de la masia Can Masferrer actual seu de l’entitat Músics Can Masferrer; ara preparen una versió pròpia de El Petit Príncep que, sense perdre l’essència de la història original, portarà el protagonista als diferents espais culturals que té Montornès, com el Teatre Margarida Xirgu, Can Saurina, la Biblioteca, etc.

Tothom que vulgui posar-se en contacte amb els responsables de l’entitat pot trobar-los a l’hotel d’entitats on tenen despatx, també podeu adreçar-vos a les seves xarxes socials, ja que tenen Twitter i Instagram; a més hi podeu contactar també al telèfon 624004584.

Com a entitat adherida al programa del Voluntariat per la llengua, l’Associació Cultural Palau Dalmanla, es compromet a fer difusió del VxL entre els membres de l'entitat a fi de promoure que més persones s'hi impliquin, i a proposar alguna activitat per dur a terme amb l'alumnat dels cursos de català i les parelles lingüístiques, que fomenti la conversa i la interacció.

Les entitats adherides al Voluntariat per la llengua formen part d'una àmplia xarxa d'entitats que es fan més visibles al territori donant suport i col·laborant activament en el programa.

Vols compartir aquesta notícia?