Cloenda del VxL de Polinyà amb la visita al Parc de les olors

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

El passat divendres 30 de juny, participants en el VxL de Polinyà van visitar el Parc de les olors, situat al terme municipal de Santa Eulàlia de Ronçana, un espai dedicat a la producció i divulgació de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries de la cultura mediterrània.

Els voluntaris i aprenents de Polinyà sempre han manifestat un gran interès per a les activitats enfocades a la divulgació de les PAM (plantes aromàtiques i medicinals) i per això moltes de les xerrades que s'han dut a terme han estat al voltant de les plantes remeieres.

Com a acte de cloenda, i amb la voluntat d'acostament al món de l'agroecologia, van gaudir de la festa de la lavanda, consistent a reviure la festa tal i com es feia tradicionalment. Van fer la collita a mà de la lavanda i en van cedir una part per fer la destil·lació. A la caseta dels perfums on hi ha el destil·lador, els van explicar el procés, els diferents tipus de lavanda, les seves propietats i els usos que pot tenir. En acabar, van gaudir d'un bon sopar a la fresca.

Vols compartir aquesta notícia?