EL CNL d'Osona participa en la jornada pedagògica a la Catalunya Central: EmboLICa't amb la llengua

CNL d'Osona

Cursos de català, Difusió

El CNL hi ha participat amb una parada de materials i recursos de llengua per a persones nouvingudes que ha ocupat la Sala 2 de la Biblioteca Pilarín Bayés, dins la franja "L'hora del pati" del programa

Jornada pedagògica sobre llengua a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic. L'acte, organitzat per l'equip LIC de la Catalunya Central, ha comptat amb diferents espais per a xerrades, l'exposició "17 raons per parlar català", del CNL Montserrat,  i parades de materials i recursos pedagògics.

La jornada ha començat a les 9 h amb l’acreditació dels assistents i la benvinguda. A continuació, Ferran Suay, doctor en psicologia per la Universitat de València, ha fet la xerrada inaugural sobre assertivitat lingüística, en la qual ha repassat els mecanismes psicològics que ens fan canviar de llengua en algunes situacions i també ens ha explicat alguns recursos per desaprendre aquest hàbit.

A l’hora del pati, s’han pogut visitar els espais lingüístics que hi havia en diferents espais de la Biblioteca: l’espai multilingüe Anna Dodas, en el qual s’ha explicat la funció d’autoaprenentatge de llengües que té aquesta aula; l’espai del CNL d’Osona, on hem explicat les diverses activitats de foment de l’ús de la llengua que duem a terme al Centre: voluntariat, sessions de sensibilització, campanyes de llengua, etc., i el Projecte Perfils de la Mancomunitat La Plana.

Espai del CNL d'Osona a la jornada Espai del CNL d’Osona a la jornada

Paral·lelament també es podien visitar dues exposicions: la de “Joves Intèrprets” i la del CNL Montserrat “17 raons per parlar català”, que estarà exposada dues setmanes més.

Després de la pausa hi ha hagut la taula rodona: “La llengua damunt la taula”, en la qual han participat Daniela de Mello, professora a l’INS Moianès; Maryam Badaoui, integradora social i treballadora del Consell Comarcal del Berguedà; Karim Bouloum, historiador i dinamitzador comunitari, i Melisa Belén Manzano, tutora a l’Aula d’acollida de l’INS Renaixença dels Hostalets de Pierola. Tots ells han explicat les seves experiències de llengua vitals.

Finalment, s’ha fet el taller de glossa a càrrec de Cor de Carxofa, que ha consistit a improvisar versos sobre una determinada melodia.

Vols compartir aquesta notícia?