Els cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant acaben amb una xifra rècord  

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Enguany hi ha hagut 197 inscripcions i s'hi han organitzat 10 cursos

El dijous 22 de juny a les 18.30 h a l'Hospitalet de l'Infant es va fer un berenar per celebrar el final dels cursos de català que any rere any organitzen l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura.

Aquest curs acadèmic s'ha aconseguit una xifra rècord tant en el nombre de cursos, 10 en total, com en el nombre d'inscrits, que han arribat als 197. Han estat tres Bàsic 1, tres Bàsic 2, dos Bàsic 3, un  Elemental 1 i un Grup d Conversa, que s'ha fet per primera vegada a la població. Tots aquests nivells s'adrecen a persones que no tenen el català com a primera llengua.

La professora, Magda Aragonès, va agrair a l'alumnat el seu interès i els va animar a practicar tot el que han après.

A banda dels cursos, el programa Voluntariat per la llengua, que enguany celebra els 20 anys, és un molt bon complement per a l'aprenentatge del català, i gràcies als voluntaris s'han format 17 parelles lingüístiques, 15 de presencials i 2 de virtuals. A més, amb 30 comerços col·laboradors del Voluntariat per la llengua de l'Hospitalet, 22 alumnes del Bàsic 3 hi han pogut fer 66 pràctiques lingüístiques en un entorn real, ja fora de l'aula.
 

Amés dels cursos i de participar en el Voluntariat per la llengua hi ha altres coses que ajuden les persones nouvingudes a Catalunya a aprendre més el català. Si voleu saber quines són podeu consultar l'Altaveu de la Falca, el butlletí electrònic del CNL, en què alumnes de l'Hospitalet i de Cambrils ens ho expliquen.

Vols compartir aquesta notícia?