El Servei Local de Català de Cambrils celebra el final de curs amb màgia i més de 500 inscrits

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

El plat fort de la festa va ser l'espectacle de màgia del mag Eduard Juanola per commemorar els 20 anys del Voluntariat per la llengua

El dijous 22 de juny a les 19.30 h, el Servei Local de Català (SLC) de Cambrils
va celebrar el final dels cursos de català al Centre Cultural.

Aquest curs 2022-2023 el SLC de Cambrils ha organitzat 27 cursos amb 512 inscrits, i aquest estiu ofereix un Bàsic 1 intensiu de matí amb 24 places.

Va obrir l'acte Oliver Klein, alcalde en funcions,  que va agrair l'interès de tots els que aprenen català i tots els que hi col·laboren com a voluntaris, va convidar tothom a fer servir la llengua  i va felicitar l'equip del SLC de Cambrils per la seva tasca.

Helena Martínez-Ferreruela, responsable del SLC de Cambrils, va destacar  l'esforç de tants alumnes que dia rere dia assisteixen a classe i el suport dels voluntaris, i va repassar les xifres d'aquest curs a més de recordar altres feines del SLC com l'assessorament lingüístic i la dinamització.

El plat fort de la vetllada va ser l'actuació del mag Eduard Juanola, conegut sobretot per les parelles lingüístiques perquè protagonitza la sèrie de vídeos "Màgia per conversar", un recurs audiovisual creat per la Secretaria de Política Lingüística per promoure la conversa en català. En la seva actuació, el mag va fer gaudir grans i petits i va saber integrar perfectament l'aprenentatge de la llengua en l'espectacle davant la sorpresa de tothom.

De fet, en aquesta ocasió es va voler donar un relleu especial al programa Voluntariat per la llengua perquè enguany fa 20 anys.

Aquest curs el SLC de Cambrils ha format 50 parelles lingüístiques (49 presencials i 1 virtual), i a més, amb la participació de 30 establiments  col·laboradors, 26 alumnes han fet 78 pràctiques lingüístiques.

Va tancar l'acte Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, del qual forma part el SLC de Cambrils, que va convidar tothom a compartir la llengua i va desitjar un bon estiu als presents.

Per acabar, els assistents van poder gaudir d'un brindis i una estona de conversa.

Vols compartir aquesta notícia?