Gaudí i gaudir al Berguedà

CNL Montserrat

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

L'alumnat dels cursos de català i els participants del Voluntariat per la llengua han gaudit de les obres dels arquitectes Guastavino i Gaudí al Museu del Ciment Asland i als Jardins Artigas

Els serveis de català de la comarca del Berguedà, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, han organitzat una sortida matinal al nord-est de la comarca per conèixer el passat industrial, la història i l'arquitectura desconeguda de Gaudí.

El viatge ha començat amb autocar des de Berga cap al nord del territori, amb una explicació de cada zona de pas, fins a arribar al Museu del Ciment Asland a Castellar de n'Hug. Allà s'ha fet una visita a la fàbrica d'estil modernista per conèixer el passat industrial de la zona i s'ha observat la peculiar arquitectura de l'edifici fundat per Eusebi Güell. A la sortida, s'ha pres un dolç i fresc esmorzar per continuar la ruta cap a la Pobla de Lillet, on hi ha hagut una salutació sorpresa de l'alcalde de la localitat. Abans de tornar a la capital, s'ha realitzat un passeig pels magnífics Jardins Artigas, que Antoni Gaudí va dissenyar com agraïment per l'allotjament rebut de la família Artigas.

Tothom s'ha pogut divertir en una jornada diferent de les sessions de llengua i, a més, ha pogut escoltar durant tot un matí la llengua d'aprenentatge d'una manera més informal, quotidiana i enriquidora per la seva naturalitat i espontaneïtat. La cinquantena de persones assistents a la trobada han mostrat cares d'agraïment i satisfacció per haver pogut conèixer una mica més la zona que han triat per viure.

Una vegada més, agraïm a Òmnium Cultural del Berguedà la seva col·laboració desinteressada a l'hora de compartir l'aportació econòmica i la gestió dels diferents actes, com aquesta excursió de final de trimestre que dona la benvinguda a l'estiu.

Vols compartir aquesta notícia?