Els alumnes de l’Oficina de Català de Premià de Dalt s’endinsen en el món romà

CNL del Maresme

Cursos de català

Els alumnes dels nivell Bàsic 3 fan una visita immersiva al Museu Romà de Premià de Mar, gràcies a una audioguia en català

La visita va començar a la planta del soterrani, on hi ha el jaciment. A partir d'un mapping projectat sobre el gran mosaic restaurat, la descoberta de la zona del Balneum, la projecció del Dominus (el propietari de la vil·la que els guia des del que era l'entrada fins a les diferents estances) expliquen la història, la vida i les feines que feien aquí els romans de l'època tardana.

Després de les projeccions, amb el jaciment tot il·luminat, passegen per totes les estances i descobreixen amb calma algunes peces trobades, les explicacions detallades del funcionament de cada lloc, una maqueta a escala i observen les reproduccions de la necròpolis.

En sortir, mentre pugen cap a la planta 0, poden veure de forma resumida la història de Premià de Mar des dels romans fins als nostres dies.

Aquestes sortides permeten l'alumnat continuar l'aprenentatge de la llengua fora de l'aula en entorns reals i, a més, conèixer el territori proper.

Vols compartir aquesta notícia?