El Grup CNL Teatre representa 'Crim al Penedès' i 'Fem Antígona... o no' a Vilafranca i Vilanova

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

L'acte serveix per cloure el curs 2022-2023 i iniciar la celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua (VxL)

El Grup CNL Teatre el formen dos equips de voluntaris i aprenents que participen en el VxL, i alumnes dels cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, un a Vilafranca i un a Vilanova, i tots dos els dirigeix Isabel Valdivieso, també voluntària

Cap de setmana intens

En un intens cap de setmana, el Grup CNL Teatre va posar en escena dues obres de teatre: Crim al Penedès, interpretat pel grup de Vilafranca, i Fem Antígona... o no, a càrrec del grup de Vilanova. La "gira" es va iniciar a la capital de l'Alt Penedès, el dissabte 17 de juny, al Fòrum Berger Balaguer. Una vuitantena de persones van gaudir de les peces teatrals. L'endemà, diumenge 18, les actuacions es van repetir a l'Auditori Eduard Toldrà, de la capital del Garraf, amb una assistència al voltant de les 150 persones. En totes les representacions, el públic va aplaudir llargament l'esforç i els dots interpretatius dels components del Grup CNL Teatre.

Les dues funcions han significat la culminació de la feina que el Grup CNL Teatre ha anat fent pacientment durant tot el curs, ja que ells mateixos han escrit el guió i el text de les dues obres i s'han anat trobant a Vilafranca i a Vilanova cada setmana per assajar-les. Tot plegat sota l'eficient direcció d'una altra participant en el VxL, la Isabel Valdivieso.

La representació de Vilafranca va comptar amb la col·laboració de Pinnae, entitat adherida al VxL i la de Vilanova, de la delegació al Garraf d'Òmnium Cultural i de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament.

Grup CNL Teatre

El Grup CNL Teatre ja fa quatre anys que va començar la seva trajectòria, a partir del taller de teatre que es va organitzar des del VxL amb la finalitat d'oferir una activitat de reforç per practicar el català fora de l'aula a les parelles lingüístiques i als alumnes dels cursos de català. Els primers passos els va fer a Vilanova i la primera representació, Els jocs del destí, es va fer a la nau del Museu del Ferrocarril, en la cloenda del curs 2018-2019.

El curs següent, 2019-2020, el grup va continuar fent nous assajos i la preparació d'un nou guió i també es va iniciar un ​taller a Vilafranca. Durant aquest període, després de tots els esforços per tirar endavant el projecte, i malgrat les circumstàncies difícils de la pandèmia, van estrenar Vacances al Fòrum Berger Balaguer, a Vilafranca, a final de curs.

Durant el curs 2021-2022 el grup també va participar en l'acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Vilanova, representant l'obra Cercant parella, que van escriure especialment per a l'ocasió. I, al final del curs, tots dos grups van fer l'estrena conjunta de les dues obres que van preparar: Coses de família i La casa de l'Alba, a Gelida, Vilafranca i Vilanova

Els tallers de teatre reforcen l'ús del català, al costat d'altres activitats complementàries com les sortides culturals, les partides de Scrabble, els clubs de lectura fàcil o el VxL estiu, que s'organitzen amb la col·laboració i el suport d'algunes de les entitats o organitzacions adherides al VxL.

Vols compartir aquesta notícia?