El Servei Comarcal de Català del Priorat celebra el final de curs amb gairebé 200 inscrits

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Ús professional, Cursos de català

En el decurs de l'acte es va donar a conèixer la guanyador del concurs "Botigueja i parla en català"

El dimarts 20 de juny a les 18 h, el Servei Comarcal de Català del Priorat va celebrar el final dels cursos de català amb l'assistència del vicepresident en funcions del Consell Comarcal del Priorat, Antoni Muntané, que va obrir l'acte; Robert Coll, regidor de Comerç sortint, i Magí Batllevell, el nou regidor de Comerç de l'Ajuntament de Falset, que va tancar l'acte.

Tant ells com Anna Saperas, la directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, van agrair l'esforç de l'alumnat del curs de nivell Bàsic 2 per aprendre català i la col·laboració de tots els comerciants que han participat en el "Botigueja", i van animar a tots plegats a parlar en català sempre que sigui possible.

Aquest curs 2022-2023 el Servei Comarcal de Català del Priorat ha organitzat un Inicial, un Bàsic 1 i un Bàsic 2 presencials i 6 cursos en línia, per tant, 9 cursos amb un total de 199 inscrits.

En el decurs de l'acte Rosalia Vernet, tècnica del Servei Comarcal de Català del Priorat, i Ester Borràs, professora del curs, van lliurar els certificats als alumnes del Bàsic 2 que acabava aquest dia i els van esperonar a continuar aprenent català.

Tot seguit es va donar a conèixer la guanyadora del projecte "Botigueja i parla en català", un joc de pistes que ha portat els alumnes d'aquest curs i un aprenent del Voluntariat per la llengua a 18 establiments comercials de Falset per endevinar una paraula en cadascun.

La guanyadora, que es va escollir per sorteig perquè tots els participants van recórrer totes les botigues i van encertar les paraules del joc (des d'estovalles, fins a tireta passant per pollastre), ha sigut Ouassima Zahmaj Ziani, que és originària del Marroc i que fa un any que viu al Priorat.

El premi era un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants: Agrobotiga de la Cooperativa de Falset-Marçà, Cafeteria Àgora, Carnisseria Xarcuteria Llorens, Carnisseries Miró, El Llapis, Farmàcia Carme Cortiella, Farmàcia Compte-Barceló, Forn Jordi, Hostal Sport, Instal·lacions Jaume Martí, Jacqueline, La Floristeria, Mikilàndia, Omm Zenter, Pastisseria López, Peixateria del Pont, Pellejà Perruquers i Priorat Natur. Totes les que han respost el qüestionari de valoració han declarat que repetirien l'experiència.

L'objectiu d'aquest innovador projecte és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats. De fet, a través de la iniciativa "Botigueja i parla en català" s'han generat més de 160 converses en català amb la idea que aquesta sigui a partir d'ara la llengua de relació entre aquests botiguers i aquests nous clients.

Vols compartir aquesta notícia?